X menu sluiten

QRM Team

De krachten bundelen.

Al een tijdje ben ik gecertificeerd QRM (Quick Response Manufacturing) Alpha Specialist ©. Een mooie en sterke filosofie en methode om doorlooptijden en onderhanden werk binnen je bedrijf te verkorten, respectievelijk te verlagen. Specifiek voor bedrijven die projectmatig, klantspecifieke orders maken.

Om QRM meer kenbaar te maken en om de dienstverlening daar omheen compleet te hebben – bijvoorbeeld een Quick Scan, implementatie, opleiding -, heb ik samen met Frank Buijs (ook QRM Alpha gecertificeerd) en Peter Leenders (QRM Beta) een nieuwe maatschap opgericht: QRM Team.

Het QRM Team organiseert elk kwartaal kennismakingsworkshop over QRM en ook masterclasses. Neem contact op als je meer hierover wilt weten.

Mijn QRM en op doorlooptijd verkorting gerichte activiteiten zal ik vanaf heden uitvoeren onder de vlag van het QRMTeam.

Hype of helpt het echt?

Afgelopen maand voor 3 verschillende bedrijven scrum trajecten opgestart. Voor een coöperatie om de winkel omzet & assortiment te verbeteren. Voor een bedrijf in de engineering & apparatenbouw, een order om kennis over te dragen. Voor een ingenieursbureau om een complex project te beheersen. En weet je wat nu het leuke is? Alle 3 bedrijven gaan (op eigen kracht!) verder met scrum! Kopen een bord, starten een volgend project. Het bevalt goed, het beantwoordt de vraag en doelstelling. Met scrum kan je je bedrijf verder ontwikkelen

.

Scrum in maintenance

Op 15 januari mocht ik voor een aantal relaties van TMC een scrum workshop geven specifiek gericht op maintenance. De groep had al wat kennis van scrum, dus gelijk maar doorpakken en laten zien hoe je scrum kan toepassen bij maintenance.

Aan de hand van ingebrachte cases werd dit door de operations managers en maintenance engineers van JDE (Douwe Egberts, Utrecht), Pally Biscuits en KLM Catering Services verder uitgewerkt op hun eigen scrum bord.

Een praktische, toepasbare en leuke workshop.

Hou het simpel

Hoe houd je grip op een project waar gewoon veel moet worden gedaan? Jane van Vliet van Videosnacks kreeg een mooie opdracht: op meer dan 50 sites een korte film maken. Dan is er veel te regelen: afspraak maken, filmpje schieten, editen, concept overleggen, definitieve versie opleveren. Dat 50+ keer dus. Hoe houd je dit bij? Een scrumbord bracht de oplossing: overzichtelijk bijhouden van de status, met een burndown chart voor de voortgang. Top!

SCRUM demo & workshop 23 januari 2018

Hoe kan je de betrokkenheid van de medewerkers vergroten?

Hoe kan je een project versnellen?

Hoe kom je van idee tot uitvoering?

Etc. We kunnen wel even doorgaan. Maar zijn dit je vragen en uitdagingen en wil je dat de organisatie meer pro-actief wordt, meer eigenaarschap toont? Dan is SCRUM wellicht iets voor je.

Kom op de aanstaande open SCRUM workshop om nader kennis te maken met SCRUM, de methode, de begrippen, wat de voorwaarden zijn, wanneer het wel (of niet) gaat lukken.

In de workshop wil ik je laten zien hoe SCRUM kan werken in de maakindustrie, op welke gebieden je SCRUM kan toepassen, de voorwaarden voor slagen. Ik doe dit aan de hand van een case – specifiek & herkenbaar maakindustrie – zodat je een idee krijgt hoe je SCRUM kan toepassen.

Naast de SCRUM begrippen wordt er ook aandacht besteed aan de ‘soft skills’.

Zie de sfeer impressie bij de video’s. De workshop is op 23 januari 2018, van 15u – 18u in Alkmaar. AIs je belangstelling gewekt, neem contact met mij op!

  • 1
  • 2