X menu sluiten

Mijn missie is om de maakindustrie in Nederland sterker te maken.

Ik werk vanuit een visie

Rendement verbeteren door de focus op doorlooptijd en verlaging van onderhanden werk. Orders in één keer afmaken. In één keer goed. Van order intake t/m facturatie. Hiervoor ben ik opgeleid als Quick Response Manufacturing specialist.

Ook is het rendement te verbeteren door het versterken van de samenwerking. Tussen de disciplines engineering, werkvoorbereiding, inkoop, productie. Samenwerken en alleen datgene doen wat de prioriteit heeft bij de eindgebruiker c.q. klant. Leren verantwoordelijkheid nemen zodat de teamleden zich eigenaar voelen voor het project en hun taken. Hiervoor kan ik SCRUM toepassen, aangepast en uniek voor de maakindustrie. Of samen met de medewerkers verbetertrajecten opstarten  gebaseerd op Lean technieken.

Bij alles is kwaliteit de basisvoorwaarde om in één keer goed te kunnen leveren aan de klant.

Een bron van kennis is de website procesverbeteren.nl. Bovenin kunt u kiezen en meer lezen over bijvoorbeeld Lean, QRM of Agile.

 

Dienstverlening

In de loop van tijd heb ik meer dan 100 bedrijven van binnenuit leren kennen, elk met hun eigen karakter en werkwijze. U kunt mij op 3 manieren inzetten:

  1. Interim Manager, bijvoorbeeld als operationeel manager, (eind-) verantwoordelijk voor het primaire proces: engineering, werkvoorbereiding, (productie-) planning, productie, oplevering. Als invulling totdat de vacature definitief is ingevuld. Deeltijd of fulltime.
  2. (Interim) Project Manager om een verbetering te realiseren, bijvoorbeeld doorlooptijdverkorting. Resultaat gedreven én werken aan de ‘soft skills’, samenwerking/coaching en communicatie.
  3. SCRUM master voor het faciliteren van SCRUM projecten: sprint 0 (schrijven van user stories), sprints met stand-up meetings, eindpresentatie en evaluatie.

En altijd: de (verbeter-) projecten neem ik aan en ik draag verantwoordelijkheid voor het resultaat. Het eerste resultaat dient binnen een kwartaal zichtbaar te zijn.